Novosti

Mjesečne donacije u iznosu od 20.000 Kuna Pučkoj kuhinji u Vukovaru

Mjesečne donacije u iznosu od 20.000 Kuna Pučkoj kuhinji u Vukovaru

Tvrtka Filir, vlasnik Bobi branda, s Gradom Vukovar potpisala je Ugovor o donaciji čija je obveza izvršavanje mjesečne donacije u iznosu od 20.000 kuna u svrhu financiranja rada Pučke kuhinje u Vukovaru.

Pučka kuhinja u Vukovaru počela je s radom 07. srpnja 2015. godine na dvije lokacije u gradu. Ukupan broj korisnika usluga Pučke kuhinje je 56, od čega je 40 korisnika podnijelo zahtjev Gradu Vukovaru i ostvarilo pravo, a pravo na prehranu u Pučkoj kuhinji preko Caritasa ima još 16 korisnika.

„Realnost u gradu Vukovaru je nažalost takva da je pučka kuhinja stvarna potreba. Nadam se kako će uskoro doći vrijeme kada ćemo bez grižnje savjesti moći zatvoriti Pučku kuhinju u Vukovaru, no do tada nećemo okretati glavu od problema i trudit ćemo se najugroženijim građanima osigurati osnovno za dostojanstven život. Sretan sam što je na ovakav način podršku radu Pučke kuhinje, Vukovaru i njegovim socijalno ugroženim stanovnicima izrazila privatna tvrtka, a nadam se kako je u pitanju samo prvi primjer te da će uslijediti i druge vrijedne donacije," naglasio je gradonačelnik Penava.

„Naša tvrtka zapošljava 50 ljudi u Vukovaru, a prisutna je već 15 godina. Vukovar je grad koji nam je mnogo pružio, a na ovu smo se donaciju odlučili kako bismo mu se na neki način odužili i zato što ne možemo zamisliti da igdje u Hrvatskoj, a pogotovu u Vukovaru postoje gladni ljudi. Za nas je to nedopustivo, tako da na ovakav način želimo doprinijeti poboljšanju životnih okolnosti tih ljudi," objasnio je Jurica Lovrinčević, predsjednik uprave tvrtke Filir d.o.o.

„Već duži niz godina pokušavamo ostvariti ovaj projekt i djelovati na sličan način kako bismo pomogli ljudima u potrebi, no do sada smo nailazili na zatvorena vrata jer bivša gradska uprava nije imala sluha za najpotrebitije i nije željela otvoriti Pučku kuhinju u Vukovaru," istaknuo je Mario Radić, prokurist tvrtke Filir d.o.o.