Novosti

Vukovar Film Festival

Vukovar Film Festival

Jedinstveni festival podunavskih zemalja - Vukovar Film Festival privukao je i BOBI koji je svojim sudjelovanjem podržao Vukovar, kao domaćina ovoga festivala.

BOBI je ponosni sponzor Zida pobjednika Vukovar film festivala koji je ujedno bio i novina filmskog festivala. Riječ je o grafitu koji je iscrtan na vukovarskom Crvenom magacinu i koji će postati tradicijski event festivala. Kao ponosni sponzor pružio je i podršku inicijativi Ministarstva kulture koji je dodijelio VFF-u prestižnu oznaku kulturnog projekta u europskoj strategiji za podunavsku regiju.

Od 29. kolovoza prikazano je 84 filmova na 8 lokacija. Za sve one koji nisu uspjeli doći i biti dio kulturnog projekta koji promovira kreativni potencijal filmaša iz regije, najboljim dugometražnim igranim filmom Glavnog programa proglašen je film 'Bravo!/Aferim!' u režiji Radua Judea, najboljim kratkometražnim igranim filmom proglašen 'Art' u režiji Adriana Sitarua te najboljim dokumentarnim filmom 'Toto i njegove sestre' u režiji Alexandra Nanaua.

Ono što još možemo sa sigurnošću tvrditi, BOBI je svojom sudjelovanjem razveselio sve uzraste te pridonio ugođaju i uživanju u kvalitetnim filmovima.